Рома не успя да победи гостуващия Катания, а срещата помежду им в от 37-ия кръг в Серия А завърши 2:2. Франческо Тоти спаси честта на „римските вълци“ с гол в последните 15 минути на срещата, но тимът на Луис Енрике остана с единия крак вън от битката за място в евротурнирите през следващия сезон.

Капитанът на столичани се отличи с две попадения в срещата, но след края привържениците на Рома едва ли ще му простят пропуснатата дузпа още в 9-ата минута. Лошото изпълнение на Тоти от бялата точка се отрази негативно върху играта на съотборниците му и до почивката те не успяха да създадат много опасности пред вратата на Хуан Пабло Карисо.

Второто полувреме започна много по-добре за Рома, като в 52-ата минута Тоти откри след добро подаване на Фернандо Гаго.

Франческо Лоди обаче набързо смълча трибуните на „Стадио Олимпико“, след като изравни в 58-ата от дузпа. За да бъде шокът пълен в 68-ата Катания дори обърна римския гранд с попадение на Джовани Маркезе, който получи перфектна топка от голмайстора Лоди.

Все пак в 77-ата минута Тоти с точен удар направи 2:2, но равенството по никакъв начин не помогна на „вълците“ в борбата за място в Лига Европа.

Кръг преди края те са на 7-о място изостават на 3 точки зад градския съперник Лацио, който заема 5-ата позиция с 56 точки. „Орлите“ обаче все още не са изиграли своя мач от кръга, а ако не загубят срещу Аталанта, ще изхвърлят Рома от борбата за място в европейските клубни турнири.

Катания пък се намира на 10-о място с 47 точки.