Рома завърши официално трансфера на аржентинския халф Леандро Паредес, който дойде от Пари Сен Жермен, съобщиха от италианския клуб.

"Добре дошъл отново вкъщи!", насипаха от клуба на Паредес, който защитава цветовете на клуба от Рим между 2014-а и 2017-а. Световният шампион с Аржентина подписа договор с Рома до 2025 година.

"Винаги е вълнуващо да се върна в Рома. Благодаря на феновете за посрещането и на ръководството, че ме върна в клуба, който ми даде път в Европа. Миналата година изживях огромна радост на Световното първенство, сега искам да продължа да печеля и съм убеден, че мога да го правя с отбора", бяха думите на Паредес при представянето му.

"Веднага след като разбра за интереса ни, Леандро ни даде да разберем, че целта му е да се върне в Рома. Неговото огромно желание ни накара да направим това и сме щастливи, че ще го гледаме отново с нашата фланелка", коментира главният мениджър на Рома по спортните въпроси Тиаго Пинто.

Леандро Паредес е привлечен от Рома през 2014 година от Бока Хуниорс. Той игра два цели сезона за римляните, като има и два периода на наем в Киево и Емполи. Играе още за руския Зенит и за Ювентус, преди да премине в Пари Сен Жермен.

Очаква се в следващиге часове договор с Рома да подпише още един халф на ПСЖ - португалеца Ренато Санчес, който пристигна в Рим в компанията на Паредес. /БТА