Рома и Интер завършиха наравно 0:0 в първия мач от 26-ия кръг на Серия А, който се явява и едно от двете дербита на кръга. На "Олимпико" двата отбора направиха сравнително добър мач, в който обаче липсваше най-важното във футбола - головете.

Рома и Интер имаха поделено териториално преимущество като "джалоросите" бяха отборът, който стигна до повече голови положения. Те обаче не бяха реализирани и така двата тима поделиха по една точка, което затруднява целта на Рома да настигне Ювентус на върха в Серия А.

Мачът започна с предимство на домакините, които в началните минути отправиха три удара към вратата на Ханданович.

В 20-а минута пък Родриго Паласио бе много близо до гола, след като бе оставен сам в наказателното поле и стреля с глава, но над вратата.

В 32-а минута топката влезе във вратата на Интер, но попадението не бе зачетено заради засада. Матиа Дестро стреля опасно в гредата, след което Ханданович комично си вкара топката във вратата, но за негово щастие асистент съдията вече бе вдигнал своя флаг.

Следващото по-сериозно положение бе в 67-а минута, когато Жервиньо получи отличен пас в добра позиция, но топката му бе избита от Роландо.

В 75-а минута Рома отново изпусна да отбележи, а заслугата за това бе на Ханданович, който спаси блестящо опасен удар на Миралем Пянич.

Това бе и последното сериозно положения за гол в мача, който завърши без попадения. В класирането Рома има 58 точки и е на 8 зад лидера Ювентус. Интер е на пета позиция с 41 точки.