Съперникът на ЦСКА в Лига Европа – Рома успя да запише победа след три поредни загуби в италианския шампионат. Възпитаниците на Клаудио Раниери се наложиха с 2:1 над Болоня в мач от 11-ия кръг на Серия А.

Двубоят на „Олимпико” не започна никак добре за домакините. Гостите от Болоня успяха да вземат преднина в резултата след половин час игра след точен удар на Адаилтон.

Рома обаче успя да отговори своевременно и само три по-късно Мирко Вучинич възстанови равенството. Домакините продължиха да нападат и до края на първото полувреме пропуснаха още две чисти положения.

В се пак възпитаниците на Раниери успяха да стигнат до втори гол в началото на втората част. Симоне Перота даде успя да обърне изцяло развоя на мача в 52-ата минута. В крайна сметка този резултат се запази до последния съдийски сигнал и „римските вълци” успяха да вземат глътка въздух преди двубоя от Лига Европа срещу Фулъм в четвъртък.

Каляри нямаше проблеми срещу Аталанта и записа класически успех като домакин. Киево и Удинезе не излъчиха победител, а Фиорентина се наложи с 3:1 надКатания.