Рома победи Торино с 2:0 в последния мач от 13-я кръг на Серия А. По този начин тимът на Зденек Земан успя да се изкачи с две места напред в класирането, и най-после успя да запази суха мрежа, за първи път след пет мача и девет допуснати гола.

Въпреки че се наложи само с 2:0, римският състав категорично превъзхождаше съперника си, като гостите от Торино имаха само два точни удара в очертанията на вратата. „Вълците“ от своя страна подложиха на истински обстрел Жан Жилет, но чак в 86-та минута реализираха попадение от игра.

След 0:0 през първото полувреме, в 70-та минута Рома получи правото да изпълни дузпа, за нарушение на Данило Д`Амброзио срещу резервата Маркиньо. Торино сериозно се опълчи срещу решението на арбитъра, но въпреки това Пабло Освалдо застана зад бялата точка, и вкара за 1:0. Наставникът на гостите Джампиеро Вентура обаче бе изгонен от пейката, заради бурните си протести срещу наказателния удар.

Рома все пак успя да си подпечата сигурната победа в 86-та минута и с втори гол, дело на Миралем Пянич, след лошо изчистена топка от Алесандро Гаци. Пянич замени в халфовата линия наказания Даниеле Де Роси, и се справи отлично със задачата си, отбелязвайки и попадение за римските вълци.

Така Рома се поздрави с късна победа, и не съжаляваше толкова много за купищата пропуснати възможности по-рано в срещата. Торино се държа в мача през първото полувреме, но след началните 10-тина минути на второто вече започна да се задъхва в защита, и накрая се пречупи. Торинци имат само една победа в последните си седем мача, и се намират на 13-та позиция с 14 точки в актива си.