Рома и Удинезе завършиха наравно 1:1 в първи мач от 27-мия кръг в италианската Серия А. Като цяло „джалоросите” бяха по-добрият отбор в мача, но пропуснаха да ситгнат до успеха, след като Даниеле Де Роси остави съотборниците си с човек по-малко в 68-мата минута.

Противно на логиката, гостите от Удине откриха резултата в 54-тата минута. Ди Натале центрира топката по страхотен начин в наказателното поле на Рома и с удар от въздуха Фелипе не остави шансове на Дони. В 60-тата минута влезлият като резерва Мирко Вучинич проби отляво, влезе в наказателното поле, след което вкара за 1:1.

Само 7 минути по-късно обаче Даниеле Де Роси си изпроси червен картон по възможно най-глупавия начин. Италианският национал нападна съдията Паоло Таглиавента за неотсъден фаул срещу Бриги. Острите реплики доведоха до жълт картон, който бе втори за Де Роси в мача.

С човек по-малко домакините не успяха да стигнат до победата и разделиха по точка с тима от Удине. Така във временното класиране преди изиграването на останалите мачове в кръга, Рома заема пето място с 45 точки, а Удинезе е на 11-то с 35.