Рома победи Ювентус 2:1 в дербито на 21-тия кръг в италианската Серия А. „Бианконерите” бяха по-добрият отбор в по-големи периоди от мача, но гол на Джон Арне Рийзе в добавеното време на мача донесе трите точки за Рома. Преди това живите легенди на двата отбора Александро Дел Пиеро и Франческо Тоти бяха вкарали за 1:1.

Двубоят на „Олимпико” в Торино започна отлично за домакините, които контролираха събитията на терена и стигаха до добри положения пред вратата на Жулио Серджо. Те обаче бяха пропилени с лека ръка от Амаури и Дел Пиеро.

Така първата част завърши при нулево равенство, въпреки натиска на „бианконерите”. Те взе пак стигнаха до гол в 51-та минута, когато центриране по земята срещна крака на бранител на Рома и като по поръчка топката отиде в Александро Дел Пиеро, който с перфектно изпълнен удар в долния десен ъгъл вкара за 1:0.

В 67-та минута гостите от Рим получиха право да изпълнят дузпа, след като Тадей нахлу в наказателното поле и бе фаулиран от Фабио Гросо. Зад топката застана Франческо Тоти, който не остави никакви шансове на Буфон и изравни за 1:1.

Двубоят отиваше към равенство, когато в 82-та минута контраатака на Рома изведе Рийзе сам срещу Буфон и вратарят на Юве фаулира норвежеца извън наказателното поле, за което получи червен картон. Така Буфон остави отбора си с човек по-малко до края на мача. Алекс Дел Пиеро бе жертван, а на негово място влезе резервният вратар Алекс Манингер.

Окрилени от численото си предимство „джалоросите” се втурнаха в атака и усилията им бяха възнаградени в добавеното време на мача. Давид Писаро отлично се пребори за топката в средата на терена и по страхотен начин центрира към Рийзе, който с глава вкара във вратата на Манингер и донесе трите точки за Рома.

С тях Тоти и компания се доближиха само на две точки от втория Милан преди дербито на Милано, което е в неделната вечер. Поредната загуба на Юве пък остави „бианконерите” на пето място с 33 точки, на цели 13 зад лидера Интер. Отборът на Чиро Ферара е спечелил едва три точки от последните 18 възможни.