Рома спря пропадането и записа първа победа след четири поредни равенства. „Джалоросите“ спечелиха с 2:1 гостуването си на Каляри от 22-я кръг на италианското първенство. „Римските вълци“ отново имаха много трудни периоди от мача, но успяха да удържат победата. Воденият от Джанфранко Дзола отбор бе по-добрият през второто полувреме, но направи много сериозни пропуски пред вратата на Морган Де Санктис, който от своя страна се отличи с решаващи спасявания.

Адем Ляич бе най-активният от състава на Рома. В 26-та минута той стреля много опасно, но Желко Бъркич спаси. Минута по-късно Даниеле Верде получи много добър пас и стреля, но в страни от левия стълб на вратата на Удинезе.

Рома отбеляза единственият гол в срещата в 37-та минута, когато Даниеле Верде направи двойно подаване с Адем Ляич. Сърбинът бе изведен с чудесен пас сам срещу Желко Бъркич и този път не пропусна да вкара.

Каляри можеше да изравни резултата в 60-та минута, когато Жоао Педро свали топката с глава към Дуйе Чоп, който стреля, но Де Санктис спаси.

Дуйе Чоп имаше нова възможност да отбележи в 78-та минута, но топката премина над напречната греда на вратата на Рома.

Даниеле Верде направи добър пробив в 80-та минута, който завърши с удар, но право в ръцете на Желко Бъркич.

Рома отбеляза втори гол в 85-та минута, когато Даниеле Верде проби отляво на атаката, след което центрира към Леандро Паредес, който стреля от границата на наказателното поле на Каляри и изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Желко Бъркич, като топката срещна и десния стълб преди да влети в мрежата му.

Каляри стигна до почетен гол във вратата на Рома в петата минута на добавеното време на срещата, когато Данило Авелар центрира в наказателното поле на гостите, след което Пол-Жозе М'Поку бе изпуснат от Хосе Холебас и с глава отблизо изпрати топката във вратата на Морган Де Санктис.

Рома остава на второ място, на седем точки зад лидера Ювентус. „Римските вълци“ имат 46 точки, докато „бианконерите“ са с 53. Каляри е на седемнадесета позиция, точно над зоната на изпадащите с 19 точки.