Отборът на Рома постигна ценна победа като гост на Сасуоло в 23-я кръг на италианската Серия А. Рома заема петото място в Италия с 41 точки, колкото има и четвъртият Интер. Това бе втори пореден успех на римляните, а Сасуоло държи седмото място във временното класиране с 33 точки. За Сасуоло това пък бе пети двубой без победа в италианския шампионат.

Гостите поведоха още в 11-ата минута с попадение на Мохамед Салах. Той получи от Миралем Пянич и без забавяне стреля за 1:0. В 34-ата Стефан Ел Шаарауи бе близо до второ попадение, но стреля на косъм от вратата на Сасуоло.

Най-интересното до края на мача бе след 85-ата минута. Първо в 87-ата Раджа Наинголан получи втори жълт и съответно червен картон, Рома остана с 10 човека, а Сасуоло получи правото да изпълни дузпа. Доменико Берарди обаче не успя да реализира, стреляйки в гредата.

За сметка на това гостите подпечатаха успеха си с втори гол в добавеното време на мача. В 94-ата минтуа Стефан Ел Шаарауи получи отлично от Диего Петори и не сгреши, оформяйки крайното 2:0 за Рома.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS