Луис Енрике бе изпратен с освиркване от Стадио Олимпико, след като Рома отпадна от Лига Европа, след 1:1 срещу Слован Братислава. Наставникът отнесе много критики още след загубата с 1:0 в първата среща, а днес отново остави спрягания за трансфер Марко Бориело извън групата.

Още в седмата минута нещата тръгнаха на зле за римляните, когато Сисиньо напусна принудително заради мускулни проблеми. Четири минута по-късно все пак Симоне Перота успя да открие резултата, като засече центриране от корнер на Тоти на задната греда.

Домакините продължиха да натискат в търсене на още едно попадение, но така и не успяха да преодолеят стража на Слован Путноки.

15 минути преди края на редовните 90 минути Луис Енрике пак събра фенския гняв, изваждайки Франческо Тоти, явно залагайки на равенството, продълженията, и евентуално дузпи.

По всички закони на нещастието за Рома, то настъпи с пълна сила в 82-та минута, когато Марко Касети не успя да изчисти една топка, и я прати на крака на Степановски, който просто я добави във вратата.

В последните осем минути Рома трябваше да търси два гола, а Стефано Окака имаше шанс да реализира един от тях, след двойно с Боян, но това бе и финалът на сезона в Европа на „вълците“, които отпаднаха с общото 1:2.

С два гола на Томазо Роки и един на Ернанес, Лацио направи точно обратното, би за втори път Работнички, този път като гост с 3:1, и с общ резултат 9:1, се класира за групите на Лига Европа.