Италианският Рома изхвърли Лион след 2:0 в реванша. Соченият от мнозина за фаворит в Шампионската лига Лион заслужено се прости с мечтата Франция да има нов победител в най-престижния евротурнир след успеха на Олимпик Марсилия през 1990 година. Това бе и първа загуба на Лион у дома от 2002 година насам.

Французите доминираха в началото и често пробваха колебливия вратар на гостите Дони, но така и не успяваха да стигнат до чиста голова позиция. В 22-рата минута Макс Тонето напредна по крилото, подаде към Тоти и той беше безпощаден. Минута преди края на полувремето великолепен пас на Франческо Тоти намери Мансини, бразилецът подмина Антони Ревалие и прати топката в близкия горен ъгъл на вратата.

Резултат 2:0 на почивката направи почти невъзможна ситуацията пред французите. За да продължи напред Лион трябваше да отбележи цели 3 гола през второто полувреме.

На полувремето Жерард Улие направи двойна смяна. Решен да хвърли всичко в атака, той пусна в игра Ким Калстрьом и Силвен Вилтор. Последния отправи опасен удар към вратата на Рома в началото на втората част, но Дони бе безпогрешен.

Стражът трябваше да се изявява и минута по-късно, когато успя да неутрализира Жуниньо Пернамбукано. Още на няколко пъти Дони показа завиден рефлекс и отчая нападението на Лион.

Изнервен от развитието на мача бразилецът Фред удари безпощадно с рамо в лицето Кристиян Киву, но съдията не видя грубата проява и нападателя продължи да се подвизава на терена.

С общ резултат 2:0 Лион за първи път през последните 4 сезона отпадна преди настъпването на четвъртфиналната фаза. Рома не може да се похвали с подобни постижения в последните години, но заслужено ще се подвизава сред последните осем в турнира.