Рома стана първият отбор, осигурил си участие на полуфиналите в турнира за Купата на Италия. Настоящите носители на трофея се наложиха с 1:0 над Сампдория и след равенството преди седмица в Генуа с 1:1 се класираха с общ резултат 2:1.

Единственото попадение на „Стадио Олимпико” реализира Амантино Мансини в 60-та минута на двубоя. Бразилският талант реализира след хубава акция в типичния си стил и доказа, че е може би най-важният играч на римляните през този сезон.

Рома трябваше да се справя без наказаните Филип Мексес и Матео Ферари, но пък за Сампдория отново не излезе контузеният бивш играч на столичани Антонио Касано

Тадей, Тоти и Жули също имаха своите възможности за гол, но не намериха мрежата. Стражът на домакините Дони пък отрази удари на Белучи и Лучини.

Сампдория имаше шанс да стигне дори първи до гол в началото на второто полувреме, но вместо това тимът на гостите бе наказан от Мансини след час игра. Рома запази крехкия си аванс до края на двубоя и така се класира за полуфиналите и ще има шанс да защитава трофея си.

Останалите реванши за Купата на Италия са утре: Катания – Удинезе, Ювентус – Интер и Фиорентина – Лацио.