Рома уж имаше на пръв поглед лесна задача да победи аутсайдера Карпи, макар и на неговия терен, но това не се случи безпроблемно. "Вълците" все пак победиха, но трябваше да треперят до самия край. 

Гостите от Рим надделяха с 3:1, но до 84-та минута резултатът беше равен. Тогава се намесиха бившите звезди на Премиършип Мохамед Салах и Един Джеко, които реализираха попаденията за успеха и подковаха трите точки. 

Рома тръгна силно от самото начало и имаше страхотни шансове да открие преди почивката, но пропуските пред вратата на Карпи се редуваха един след друг. Мохамед Салах и Алесандро Флоренци не бяха точни в открилите се пред тях възможности. 

В 44-та минута египтянинът дори тресна горната греда, но така и не се стигна до попадение и почивката дойде при 0:0. Така цялата развръзка остана за второто полувреме, а то предложи много емоции. 

Още в 56-та минута Рома вкара гола, който уж трябваше да се окаже достатъчен. Тогава Салах намери по страхотен начин Лука Дин и той с мощен шут от около границата на наказателното поле не остави шанс на вратаря. Топката влетя точно до дясната греда. 

Само пет минути след това Кевин Лазаня изравни и шокира гостите. Джери Мбакогу го изведе на хубава позиция и той показа много добро владение, за да отбележи за 1:1. А този резултат се задържа доста дълго. 

Играчите на Рома продължиха да редуват пропуски, но най-после стигнаха до гола в 84-та минута. Тогава играчът на мача Салах с невероятен пас намери Един Джеко и босненецът преодоля стража за 2:1. Още в следващата минути интригата приключи. Мохамед Салах направи 3:1 и докара трите точки на тима си. 

Така Рома събра 47 точки в актива си и временно излезе на трето място. Карпи остава предпоследен с 19 точки и остава на цели пет от спасителния бряг, където засега се намира Сампдория.