Рома допусна равенство 1:1 като гост на Ливорно в среща от 15-я кръг на италианското футболно първенство, докато Интер разби Торино с 4:0. По този начин „вълците” допуснаха разликата между тях и шампионите да се увеличи на 5 точки.

Футболистите на Лучано Спалети успяха да изненадат своите съперници още в 5-та минута с гол на Де Роси, но след възобновяването на играта от центъра последва атака за домакините, които съумяха да изравнят чрез Диего Тристан, който вкара след самостоятелна акция.

Въпреки натиска на гостите Ливорно задържа този резултат до края на мача, а след последния съдийски сигнал се поздрави с точката срещу класния тим на Рома.

В друга среща от кръга в Серия А Интер разгроми с 4:0 Торино. За играч на мача бе определен Златан Ибрахимович, който вкара първото попадение за „нерадзурите” в 38-та минута от дузпа.

Двата отбора се оттеглиха на почивка при 1:0, а последната си дума играчите на Манчини казаха след подновяването на играта. Трите гола до края на мача отбелязаха съответно – Крус с глава (50’), влезлият като резерва Хименес (52’) и Кордоба след центриране от корнер (76’).

Другият италиански гранд – Ювентус, очаквано стигна до успеха като домакин с 1:0 над Аталанта. Единственото попадение в мача бе дело на Павел Недвед в 86-та минута.

Ето и останалите резултати:

Емполи - Каляри - 4:1

Дженоа - Сиена - 1:3

Удинезе - Сампдория - 3:2

От събота:

Лацио - Катания - 2:0

Палермо - Фиорентина - 2:0

По-късно:

Наполи - Парма

Отложен:

Реджина - Милан