Вече изпадналия тим на Бари бе на път сериозно да удари по амбициите на Рома за място в Шампионската лига догодина. На стадион “Сан Никола” двата тима изиграха драматичен двубой, в който феновете видяха три червени картона, и две дузпи, една от които пропуснати.

Бентиволио откри резултата в полза на Бари след точно изпълнен наказателен удар в 25-ата минута. Отговорът на гостите не закъсня и само пет минути по-късно Франческо Тоти възстанови равенството. До края на първото полувреме обаче домакините отново излязоха напред, след като в 42-ата минута Хусеклеп реализира.

Второто полувреме не започна никак добре за гостите от Рим, като три минути след подновяването на играта Рома остана с човек по-малко на терена. Червен картон получи Де Роси. Въпреки намаления състав все пак възпитаниците на Винченцо Монтела стигнаха до изравняването, отново чрез вездесъщият капитан на тима Тоти. Легендата на Рома бе точен в 57-ата минута.

Това обаче съвсем не бе всичко. До края на двубоя още двама играчи, по един от Бари и Рома, трябваше да напуснат терена преждевременно заради червени картони. Това бяха Гилк от Бари и Перота от Рома в последната минута. Десет минути преди последния съдийски сигнал гостите стигнаха до дузпа, която този път бе пропиляна не от кой да е, а именно от Тоти. Малко преди изгонването на Симоне Перота падна и решителният гол за “римските вълци”, който бе дело на резервата Алеандро Роси.