Кондиционният специалист на националния отбор Роко Перота заяви, че футболистът на Тернана Валери Божинов се възстановява добре.

„Това е травма, която може да се получи. Аз съм виждал футболисти, които са с доста по-тежки контузии в тази област. Вярвам, че в най-скоро време оттокът ще спадне“, сподели Перота пред „TernanaNews“.

„Валери има незначителен проблем в областта на адукторите. Това се дължи на изкуствения терен, на който тренира ежедневно в Тернана“, добави кондиционният специалист.

„Божинов се възстановява добре. Всичко върви в правилната посока. Ще се постараем да се завърне по-бързо в игра. Мисля, че максималният период на неговото възстановяване ще продължи 20 дни, но ние ще направим всичко възможно той да се завърне по-рано в игра.“

„Валери има огромно желание да се завърне по-бързо в игра. Той изпитва огромно желание да се върне на нивото на представяне от последните мачове. С оглед потенциала, който разполага предполагам, че може да играе още по-силно.“

„Божинов не се нуждае от реклама. Трябва само да покажа това, което може“, отговори Перота на въпрос дали Валери може скоро отново да намери място в националния отбор на България.