Болоня уволни наставника си Пиерпаоло Бизоли само шест мача след началото на сезона в Серия А, където треньорските глави падат със завидна лекота.

Тимът записа четвъртата си загуба за сезона в неделя срещу Удинезе и в момента е на дъното на класирането с актив от едва една точка.

Изявление на сайта на Болоня от днес гласи: „Клубът ни желае да обяви, че Пиерпаоло Бизоли е освободен от своята роля на старши треньор. Болоня иска да благодари на Бизоли за професионализма му”.

Специалистът, който преди време води Каляри, бе назначен начело на отбора след раздялата с Алберто Малезани в края на миналия сезон.

Все още не се знае обаче кой ще поеме отбора, въпреки че вече се спрягат имената на Давиде Балардини и Делио Роси.

И през този сезон в Калчото треньорските рокади валят от самото начало на сезона до самия му край. Добър пример за това е вицешампионът Интер, който уволни Джан Пиеро Гасперини още след 4-ия кръг.

Треньорът на Лацио Еди Рея пък подаде оставка още след третия кръг, но тя не бе приета и той продължи да води орлите.

Новият наставник на Рома Луис Енрике пък започна сезона лошо и медиите на Апенините започнаха да говорят за негово уволнение, след като не успя да спечели в нито един от първите си пет мача начело на вълците. Испанецът обаче не бе изхвърлен и след това записа две поредни победи, с което стабилизира отбора си.