Нападателят на Милан Робиньо се застъпи за своя треньор Масимилиано Алегри, като заяви, че целият отбор го подкрепя.

Италианският специалист от началото на сезона се движи на ръба на уволнението, а за капак падна и от градския съперник Интер с 0:1 точно преди прекъсването за световните квалификации. Досега „росонерите“ записаха едва три победи във всички турнири.

„Тежко е, защото сезонът няма да почне на чисто, докато не започнем да печелим“, сподели бразилецът. „Ако Алегри е в беда, то и ние сме в същото положение. Но футболът ни е научил, че нещата много бързо могат да се променят.“

„Трябват ни два или три поредни добри мача и отново сме в играта. Подхождаме към срещите както обикновено. Разбира се, съжалявам, че Алегри преминава през такъв период, изпълнен със слухове за него. Той е моят господар. За да помогна, знам, че има един-единствен лек: да работя здраво заради него, заради нас и заради феновете“, допълни бившият играч на Реал Мадрид.

„Не знам откъде се роди историята, че при Алегри съм с привилегии пред останалите. Не съм ничие протеже, както чувам напоследък. Той просто е страхотен треньор и винаги сме с него, ние го обичаме. Но Милан е на първо място, така че няма специални футболисти“, завърши Робиньо.