Легендарният италиански футболист Роберто Баджо напусна поста си в италианската футболна федерация. От 2 години той беше технически мениджър, но в крайна сметка избра да хвърли оставка.

„Не ми беше позволено да свърша това, за което бях назначен. Просто няма смисъл да продължавам по този начин. Аз не съм от хората, които просто ще седят в кабинета и ще си чакат заплатата докато имитират дейност. Аз съм човек с идеи и визия за работата. За 10 месеца създадох проект от 900 страници за развитието на техническата комисия на Федерацията на Италия, за развитието на логистиката на играта, но никой не го изслушал по този въпрос”, оплака се 45-годишният Баджо.

„Обичам много футбола, както и моята страна. Сега съм свободен да поема каквато и да било друга инициатива за развитието на спорта”, допълни бившият футболист, който изпусна дузпа за Италия на финала на световното първенство през 1994 година срещу Бразилия.

„Роберто Баджо е човек с големи качества и характер на лидер, но той просто не се чувства на мястото си в ролята на технически мениджър. Затова не съм изненадан от решението му”, обяви президентът на футболната федерация Джанкарло Абете.