Роберто Баджо сензационно може да се завърне в Интер и да смени на треньорския пост Джан Пиеро Гасперини, който в първите си четири мача начело на тима записа три поредни загуби и един хикс.

„Mediaset” твърди, че след нулевото равенство с Рома в събота, президентът на нерадзурите Масимо Морати е започнал да обмисля уволнение на назначения през лятото наставник.

Едно е сигурно засега - че Гасперини ще остане начело на миланския гранд поне до утре, когато е гостуването на новака Новара.

Роби Баджо изкара УЕФА A лиценз през лятото и това доведе след себе си слухове, че той иска да се завърне във футбола като наставник на тим от Калчото.

За Серия А е необходим обаче УЕФА Про лиценз и е възможно той да бъде назначен като временен наставник, за да се избегне проблема с липсата на необходимата тапия.

Роберто Баджо игра за Интер от 1998 до 2000 година, а след прекратяването на кариерата си през 2004-а той основно си почиваше и не се е занимавал с треньорство. През август 2010 година той стана шеф на комисия в италианския футболен съюз.

Други варианти за нов наставник на нерадзурите са Делио Роси, Клаудио Раниери, Джанфранко Дзола и Роберто Донадони.