Селекционерът на Нова Зеландия Рики Хърбърт изрази сериозна увереност преди двубоя на своя отбор срещу Италия. Специалистът сподели, че Нова Зеландия може да се превърне в новата Корея за „скуадрата”, като с това напомни за два от най-срамните моменти в историята на Италия на Световни първенства. Първият е загубата от Северна Корея с 0:1 през 1966-а, а вторият отпадането от Южна Корея през 2002-а.

„Равенство срещу нас ще доведе всички в Италия до паника”, заяви наставникът на аутсайдера на Световното. „В миналото това се случи с Корея и това може да е точка в наша полза. Никой не очаква да ги бием, но има напрежение и може да се усети”.

Неговият отбор загуби от Италия с 3:4 преди година за Купата на Конфедерациите, въпреки че на три пъти повеждаше в резултата. „Без съмнение Италия е технически по-добър отбор, особено когато става въпрос за пазене на топката, но ние също имаме своите силни страни”, обясни Хърбърт.

„Бихме били глупави, ако не мислим, че можем да ударим Италия във въздуха. Предполагам, че това, което трябва да направим е да докараме топката до тази третина на полето, за да създадем тези възможности да спечелим пряк свободни удари и корнери. Нямаме какво да губим”.

„Никой не очаква да бием Италия, никой не очакваше да направим равен със Словакия. В добра форма сме, играчите са позитивно настроени и мисля, че ще излезем и отново ще играем добре”, завърши спецът.