Страстта в играта продължава да бъде водещата нишка в кариерата на  Франк Рибери. Това е причината да приеме предизвикателството да играе в Салернитана.

"Дори днес съм щастлив на терена. Чувствам се добре в тялото си, със съотборниците си и знам, че мога да предам опит на по-младите играчи. Да ви кажа, няма значение за мене дали се боря за победа в Шампионската лига или за да се спася. Всичко тръгва от глада и страстта, които имаш", сподели французинът.

Рибери, който вчера навърши 39 години, говори за себе си в дълго интервю за торинския вестник "Тутоспорт". Той обяснява, че финансовите параметри в Салернитана са далече от най-добрите клубове, но все още не може да напусне играта, която му е дала всичко в живота и иска да бъде на терена.

"Аз съм оптимист по природа и вярвам, че Салернитана ще се спаси, въпреки незавидното място. Имаме нужда от победи и малко късмет, който липсваше напоследък. Но работим добре като отбор, всички заедно и има още много мачове. Ние също имаме два мача по-малко, което ни дава увереност", допълва той.