Адриан Муту донесе първа точка за Фиорентина в новото първенство на Италия. „Виолетовите” си тръгнаха с равенство 1:1 от стадион „Дала`Ара” в Болоня в мача на откриването на сезон 2009/2010 в Серия А. Двубоят започна в 19 часа българско време, но въпреки това температурата на Апенините бе цели 37 градуса, което направи условията за игра много тежки.

Бившият нападател на Фиорентина Даниел Освалдо, който започна титуляр за Болоня вместо контузения Марко Ди Вайо, се оказа правилния ход за домакините. Именно на Освалдо се падна честта да стане първият голмайстор този сезон, като се разписа във вратата на Себастиан Фрей в 24-та минута. Фрей отново не бе на себе си в този мач, като негови грешки едва не доведоха до още попадения в мрежата на Фиорентина само през първото полувреме.

Алберто Джилардино тормозеше отбраната на Болоня най-сериозно, и на два пъти излизаше на чисти голови ситуации, но Емилиано Вивиано спаси ударите му.

Освалдо откри резултата в средата на първото полувреме, но отказа да изрази бурно радостта си, от уважение към бившия си клуб.

През второто полувреме отново Освалдо имаше шанс да порази вратата на Фиорентина, но този път Фрей бе на мястото си. Марко Донадел пък принуди Вивиано да се разтегне максимално в рамката на другата врата, за да съхрани аванса на Болоня.

На почивката в игра се появи Адриан Муту, заменил новото попълнение Стеван Йоветич. Още от началото на частта румънецът се превърна в най-сериозната заплаха за Вивиано, и в крайна сметка стигна до изравняването в 64-та минута. Тогава след изпълнение на корнер топката достигна до Муту, който от ъгъла на пеналта имаше време и пространство да си я нагласи удобно и да стреля мощно във вратата за 1:1.

Най-чистото положение за един от двата отбора до края на двубоя отново се откри пред Фиорентина, но ударът на резервата Мартин Йоргенсен след центриране от ъглов удар, бе изчистен от гол линията от Франческо Валиани.