Градската управа на Милано потвърди, че „Сан Сиро“ ще бъде подложен на „извънредна“ ремонтна работа, която ще бъде завършена до 2020 година.

Интер и Милан отдавна са свързвани с нови стадиони, но изглежда, че и двата клуба ще бъдат обвързани със „Сан Сиро“ поне през следващите две години.

„Техническият комитет за използването и управлението на стадион „Джузепе Меаца“ и свързаните с него услуги са одобрили ежегодната програма за рутинна поддръжка и план за ремонтни дейности на стадиона, която ще се проведе до юни 2020 година“, се казва в официалното прессъобщение на градската управа.

„Това потвърждава годишното преместване на терена, плюс други процедури като осветление на входовете, нов операционен център за полицията, запечатване на първия етаж, реконструкция на електрическите системи и ремонт на тоалетните от първо ниво.“

„Ще бъдат модернизирани трибуните и боксовете на първото ниво, а също така ще бъде направен нов салон за клубния музей, ще се увеличат търговските площи, ще се изгради нов бокс за медиите, а също така ще има обновяване на площада извън стадиона.“