Нападателят на Интер Алваро Рекоба обяви, че с удоволствие би заменил настоящия си клуб, ако Рома му предложат да се присъедини към тях.

Уругвайският футболист играе в Милано от 1997 година, но напоследък започна да изявява желание да напусне „Сан Сиро”, след като получаваше редки шансове за изява през изминалия сезон.

„Бих искал да играя в Рома, но все пак ще трябва да обсъдя това с президента на слуба Масимо Морати, преди да взема решение,” сподели Китаецът пред Centro Suono Sport.

„Връзката ми с Морати е чудесна и тази седмица ще се срещна с него,” добави 31-годишният играч. „Никога не съм си мислил, че ще играя в друг италиански клуб, но ако Морати ми разреши, и ми се предостави възможност да отида в Рома, няма да се колебая.”

Рекоба продължи:„Джалоросите играят чудесен футбол. Как иначе, щом в отбора е Франческо Тоти?! Той вкарва много голове, но заедно можем да бележим и повече.”

Уругваецът сподели, че няма да му е лесно да се раздели с Интер, но иска да поиграе още първокласен футбол.

„Просто ми се играе, не става въпрос за пари. В никакъв случай не взимам сумите, за които се пише по пресата,” заяви Рекоба по повод извадените цифри, твърдящи, че той е най-скъпоплатеният футболист на Интер. „Единствената причина да продължавам да играя е, че обичам да го правя…”