Приказка с неочакван край се оказа бракът на Алешандре Пато и Стефани Брито. Двамата са подали молба за развод след девет месеца съвместен живот. Причината е футболистът на Милан, който не се трогна дори от факта, че Стефани заряза всичко в родната Бразилия, и се премести при него в Италия. Той дори се е пренесъл да живее в хотел, докато чака разводът да бъде финализиран.

Куриозното е, че преди по-малко от два месеца Пато нарисува с пръсти сърчице при поредния си гол за Милан, а Стефани го гледаше влюбено от трибуните. Първият знак за проблем в брака им бе на 8 април, когато Пато бе сам на благотворителна вечеря, организирана от Кларънс Зеедорф.

Според запознати, кризата е настъпила в периода, в който Алешандре бе контузен, и често е наблягал на нощния живот в компанията на Роналдиньо. Явно случилото се по време на купоните е било причината Пато и Стефани да искат да се разделят.

Агентът на Пато Гилмар Велоз призна, че той вече се е изнесъл от общия апартамент в Милано, и живее на хотел, както и че е инструктирал адвокатите си да движат нещата по развода.

Алешандре и красивата актриса Стефани се ожениха на романтична церемония през юли 2009 година. Двамата поканиха 250 гости на бляскаво тържество на плажа в Копакабана. Целият разкош обаче явно не стига, за да се запази любовта…