Италианският Интер е трябвало да бъде спрян от участие в шампионата на страната през сезон 2005/2006, ако важна финансова информация е била достъпна за властите. Това съобщи комисия, която следи за финансови нередности на италианските клубове.

Президентът на Интер Масимо Морати и вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани са разследвани заради обвинения, че някои трансферни цени на играчи са били изкуствено завишени в периода 2003/2005 година, за да може клубовете да регистрират фиктивни капиталови печалби.

Ковисок - комисията, която следи финансите на италианските тимове, обяви, че Интер не е имал необходимите финансови гаранции преди началото на сезон 2005/2006 и не е трябвало да участва в първенството, ако всички данни са били достъпни.

Интер стана служебен шампион на Италия именно за сезон 2005/2006, след като лидерът Ювентус бе изваден от елита заради корупция и титлата на отбора бе отнета.

Президентът на „нерадзурите” обаче не е притеснен от разследването и твърди, че клубът не е направил нищо нередно. „Не сме разтревожени. Разочароващо е от гледна точка на имиджа ни, но съм сигурен, че въпросите по този случай ще получат своите отговори. Тази история според мен е пълен абсурд. Аз съм свикнал да не допускам грешки, когато става дума за бюджета на клуба”, заяви Морати.