"Уреждането на мачове в Италия не е никаква тайна, това се прави вече 20 години", обяви днес арестуваният на Апенините за "черно тото" сръбски играч Алмир Гегич.

Неговият арест бе част от разследването "Последно залагане" в страната.

През седмицата пък се появи информация, че властите в Италия са обвинили и бившия президент на Беласица Костадин Хаджииванов, известен като Коце Маца. Твърденията са, че все още не е ясно къде е бившият председател на Общинския съвет на Петрич, който е разследван и във Финландия.

Гегич се криеше от властите повече от година, но реши да се предаде, пристигайки на летището в Милано. След това той бе отведен в Кремона, където свидетелства за първи път. Местната прокуратура продължава разследването, по което вече са арестувани над 50 души. Гегич и Хаджииванов са разследвани като основни лица в групата на Циганите. Италианските власти смятат, че това е балкански клан, явяващ се като връзка между букмейкърската мафия в Азия и италианския, македонския и гръцкия футбол.

"Никого не сме карали да прави, каквото и да е насила. Играчите сами идваха при нас и ни предлагаха да уредят мачовете си. Това не е някакво чудо, знаейки какво е състоянието на Серия Б", каза още Гегич, който според информациите е получил 400 000 евро, за да уреди мач между Лацио и Лече през 2011 година.

Сърбинът, освен това, призна, че първоначално сам е организирал уреждането на мачовете, но с времето се е свързал с македонеца Кристиян Илиевски, който също е свързван със страната ни. Гегич вече обяви, че ще съдейства на властите и добави, че ще каже кои са били уредените двубои.

Гегич, който игра за италианския Виченца в периода 1998-2000 година, е смятан за връзката между италианските играчи и кръга от заговорници в Азия. Сърбинът, освен това, е играл в няколко турски тима, а за последно носеше екипа на швейцарския Киасо от 2007 до 2011 година.