Търканията между треньора на Интер Роберто Манчини и новите собственици на клуба стават все по-сериозни, пишат медиите в Италия.

Цяло лято вървят слухове, че треньорът ще напусне поста си, макар да има още година по своя договор. Главната причина е несъгласието му с трансферната стратегия на бизнесмените от „Сунинг Груп“.

Президентът на Интер Ерик Тохир опита да парира напрежението с изказване, че Манчини ще остане на поста си, а малко по-късно треньорът получи публична подкрепа и от своя играч Фелипе Мело. Това обаче не променя факта, че общуването между него и хората от „Сунинг Груп“ изглежда обречено. Тази вечер част от новите босове ще се съберат на среща да обсъдят проблема и да вземат решение.

Манчини е преди всичко разочарован от това, че китайците са взели решение да не правят сериозни инвестиции в нови играчи, макар че именно това се очакваше от тях при преговорите за продажба. Наставникът е наясно, че без сериозни покупки тимът му отново няма да има шанс да се бори за титлата, затова на събранието тази вечер ще се говори и за евентуални заместници на Манчини.

Топ кандидатите към този момент са бившият треньор на „нерадзурите“ Леонардо и доскорошният наставник на Аякс Франк де Бур.