В Лече задържаха убиеца на италианския футболен съдия Даниеле Де Сантис (33 г.) и неговата приятелка Елеонора Манта (30 г.). Двамата бяха зверски намушкани до смърт на 21 септември. 
 
21-годишният студент Антонио Де Марко е направил пълни самопризнания. В продължение на близо година убиецът е живеел на картира в дома на двойката, но през август е бил накаран да се изнесе заради неразбирателство с жената. Това го е ядосало и той е изготвил детайлен план как да убие рефера и неговата любима.
 
Де Марко, който учи за медицинска сестра в местния университет, влязъл в дома на двамата и направо ги заклал. Съседи обаче чули писъците и се обадили на спешния телефон.
 
Убиецът планирал пътя си до квартирата и обратно, като избирал да минава по улици, на които няма камери за наблюдение. Това става ясно от изпусната от него импровизирана карта, по която имало и негова кръв. Независимо от всичко Де Марко бил заснет от няколко камери, въз основа на които е бил идентифициран след седмица работа на разследващите.
 
Даниеле Де Сантис беше съдия в Серия Б и Серия Ц.