Ръководството на Лацио сериозно обмисля да заведе дело срещу своя футболист Равел Морисън. Темпераментният футболист също е готов за подобен развой, тъй като смята да направи всичко необходимо, за да напусне римския гранд.

Юношата на Манчестър Юнайтед подписа с „лациалите“ като свободен агент преди старта на сезон 2015/2016, но така и не можа да се пребори за титулярно място. Предишният наставник Стефано Пиоли не пестеше критиките си към 23-годишния техничар, който така и не направи усилие да научи италиански. Пиоли неведнъж упрекваше Морисън и че не се раздава достатъчно в тренировките.

В предсезонната подготовка преди настоящата кампания бившият играч на Уест Хем впечатли с изявите си в доста от мачовете, ала щом сезонът започна треньорът Симоне Индзаги постоянно го оставяше извън състава. Естествено, това не се хареса на Морисън и той спря да се появява на свиканите за отбора срещи.

Според „Ил Темпо“ Морисън се е върнал в Лондон и отказва да стъпи отново Рим, като искането му е през януари договорът му с Лацио да бъде прекратен. Това поведение няма как да се хареса на шефовете, които са наясно, че това не е първото внезапно завръщане на Морисън в Англия.

Най-вероятно ще се стигне до правна битка в съда, където футболистът ще настоява за терминиране на споразумението. Клубът все още се надява да вземе някакви пари от продажбата на Морисън, но подобен сценарий изглежда крайно невероятен.