Защитникът на Лион Ерик Абидал реши да не приема оферти от италиански клубове през лятото, след като разкри, че е бил обиден на расистка основа от халфа на Рома Даниеле Де Роси.

Абидал се сблъска с Де Роси по време на срещата между двата тима от Шампионската лига, завършила 0:0, и преди реванша призна, че италианецът го е нападнал с расистки подмятания.

„След едно съвсем обикновено съприкосновение, което се случва по 100 пъти на мач, Де Роси е обидил Абидал,” съобщи агентът на французина Давид Вендители пред „Газета дело Спорт”. „В съблекалнята след това, Де Роси му се извинил с едно просто махване и според него всичко е приключило с това. Инцидентът го отказа от трансфер в Италия.”

Де Роси често се забърква в такива противоречиви действия. На Световното в Германия той бе наказан за три мача, след като удари с лакът в лицето нападателя на САЩ Брайн МакБрайд.

Към френския национал имаше интерес от страна на италиански клубове, но сега играчът вероятно ще избере отбор от Англия или Испания. Настоящият му договор с Лион изтича през 2009 година, но най-вероятно той ще напусне Франция това лято.

„Барселона, Арсенал и Ливърпул са заинтересувани,” заяви Вендители.