Старши треньорът на Ювентус Клаудио Раниери не е загубил надежда, че неговият тим може да спечели титлата в Серия А. Затова босът на „Старата госпожа” ще стиска палци на Милан тази неделя в дербито срещу Интер.

„Ако трябва да избирам кой да е победител в дербито, винаги ще съм за това да се забави крачката на лидера. Признавам го с усмивка,” заяви Раниери.

Интер имат преднина от седем точки на върха и осем пред третия Ювентус, но все още не са се срещали със своя градски съперник.

„Мисля за титлата още от началото на предсезонната подготовка в Пинцоло и никога не съм отклонявал вниманието си от тази цел, дори за секунда. Повтарям това пред всички от шест месеца насам,” каза той.

Ювентус може да напише историята на италианския футбол, ако стане първият отбор, който печели титлата в сезона, в който се е върнал в Серия А. „Бианконерите” имат сериозно предимство пред конкурентите си на Апенините, тъй като не участват в евротурнирите. „Дано всички италиански клубове продължат напред, отчасти и защото, колкото по-дълго са в Европа, толкова повече ние имаме предимство в Италия,” каза Раниери.

Утре Ювентус приема Сиена, а Раниери няма да може да използва единствено Мауро Каморанези и Жорже Андраде. Грип обаче е налегнал Кристиано Занети и Антонио Ночерино. „Сутринта ще говоря с тях, за да видя как са,” заяви наставникът.

Раниери разкри, че годината, която си отива, определено е забележителна за капитана Алесандро дел Пиеро. „Напоследък усмивката не слиза от лицето му, щастлив е и му личи. Откакто подписа нов договор и стана татко на Тобиас, той е спокоен и радостен. Дори на тренировка работи още по-добре...,” завърши Клаудио Раниери.