Наставникът на Ювентус Клаудио Раниери сподели, че не очаква играчите на Рома да подходят несериозно при утрешното дерби между двата тима заради предстоящия сблъсък от Шампионската лига с Реал Мадрид.

Старата госпожа”, за разлика от столичани, има задължения само в Калчото, което позволява на Дел Пиеро и компания да насочат изцяло усилията си в срещите от Серия А, но според Раниери това няма да окаже влияние при утрешното дерби.

„Не мисля, че има какъвто и да е шанс „вълците” да са разсеяни утре. Ако играехме след мача им от Шампионската лига, тогава може би щеше да е по-различно, но не и при сегашната ситуация”, каза специалистът.

„Всеки отбор, който се изправя срещу Ювентус, дава 100 процента от възможностите си. Мисля, че ще се получи едно истинско дерби. Няма значение и това, че е само четвъртият кръг от началото на втория полусезон”, добави треньорът на Ювентус.

Предишният двубой между двата тима завърши 2:2. „Тогава беше интересно да видим как сме в сравнение с другите грандове. По това време всички знаеха какви са възможностите на Рома, но никой не знаеше за тези на Ювентус. Това бе доста важен мач за нас, в който все пак успяхме да вземем точката”, завърши Раниери.