Старши треньорът на Рома Клаудио Раниери се надява, че отборът му ще вземе две поредни победи, след като през уикенда се наложи с 2:1 над Дженоа, а утре играе в Шампионската лига с Базел.

„Ще поискам от момчетата да покажат същия дух и увереност, каквито видях срещу Дженоа,” коментира Раниери на официалната си пресконференция преди мача.

„Предстои ни труден двубой. Базел е добър отбор, който се отбранява добре и действа на контраатака.”

„Трябва да сме нащрек. Загубихме там миналата година, в Лига Европа, а те играха отлично и в Рим. Знаем кои са слабите и силните им места, и ще се опитаме да ги експлоатираме в наша полза,” продължи Раниери. „Уважаваме Базел много.”

„При нас трудностите идват най-вече от психологическа гледна точка. Но отборът винаги е бил компактен. Физически сме добре,” отбеляза наставникът. „Момчетата показват характер.”

Раниери подсказа, че ще продължи да пуска като двойка напред Франческо Тоти и Марко Бориело: „За мен това е основополагащо партньорство. Според мен то работи добре. Срещу Дженоа Тоти бе направо от друга вселена, намира се в страхотна форма. Не вкарва голове, но съм много доволен от играта му”.