Клаудио Раниери заяви, че „за него е чест да води Рома, и ще даде най-доброто за клуба”, след като замени на горещия стол досегашния треньор Лучано Спалети. Въпреки че отхвърли първоначалната оферта на Росела Сенси, адвокатът на Раниери потвърди преди два часа, че са стигнали до споразумение.

„Това е огромно удовлетворение за мен, но най-вече – това е сбъдването на една моя мечта в професионалната ми кариера, започнала толкова отдавна,” заяви бившият наставник на Ювентус и Челси. „За мен е чест и аз съм убеден, че мога да дам най-доброто на Рома, като дам максимума от себе си.”

Рома наистина е мечта за Раниери, който е роден в италианската столица, и никога не е крил желанието да води тима, който подкрепя от дете. За уволнения миналия сезон от Ювентус специалист това ще бъде и своеобразен шанс да си върне на „Старата госпожа”.

Клаудио Раниери ще подпише договора си с Рома утре, преди да даде и първата си официална пресконференция като старши треньор на „вълците”. Раниери ще води римляните и срещу българския ЦСКА, в двубоите за Лига Европа.