Треньорът на Рома Клаудио Раниери очаква трудно римско дерби в неделя и знае, че въпреки слабото представяне на Лацио напоследък, тези сблъсъци са нещо различно.

„Със сигурност Франческо Тоти и Даниеле Де Роси усещат този мач по различен начин, но не мисля, че това ще бъде предимство”, каза Раниери, визирайки това, че двамата са юноши на тима и горят най-много в „Derby della Capitale”.

„Най-важното обаче ще бъде решителността и концентрацията, която трябва да имаме. Играчите се чувстват добре, те са уверени, те знаят какъв е залога и искат да изиграят велик двубой.”

„Това е важен мач за Рома. Който е по-решителен, ще спечели дербито. Това ще направи разликата. Няма да бъде лесен двубой, но дори той да бъде повратна точка, тя ще дойде по-късно. Трябва да мислим мач за мач. Знаем, че трябва да се борим до края на сезона.”
„Лацио ще се бори от първата до последната минута. Не мисля, че те са в криза. Просто ние имаме повече победи, а те имат повече равенства. Тяхната защита е много по-стабилна от нашата”, смята наставникът на Рома.