Клаудио Раниери даде първата си пресконференция, след като бе обявен за нов старши треньор на Ювентус. „Просто няма как да откажеш на такъв клуб,” отбеляза той.

Раниери бе представен пред медиите официално тази вечер и разясни решението си да предпочете „Старата госпожа” пред Манчестър Сити.

„Когато Ювентус те иска, няма както да мислиш,” заяви специалистът. „В Манчестър Сити имаше голям проект, да започнем от нулата, но там все още няма нов собственик, а седмиците минават…”

Раниери продължи:„Преговорите с Ювентус се стекоха доста необичайно. Офертата им сякаш изникна от нищото, не я очаквах. Прочетох името си във вестниците и се попитах дали е истина. След това дойде и първото обаждане и бях поласкан. Просто няма как да кажеш „Не” на клуб като Ювентус. И аз не можах!”

Торинският гранд се обърна към Раниери след напускането на Дидие Дешан и той сега се надява да води успешно клуба при завръщането му Серия А.

„Това е огромно предизвикателство, трудно и наелектризиращо,” добави той. ”Трябва да работим здраво и да върнем Ювентус на мястото, на което трябва да бъде.”

„Благодаря на Ювентус, че ме избра, това ме изпълва с гордост. Има амбициозен проект и съм сигурен, че ще го изпълним.”

Запитан докъде може да стигне отборът в Серия А догодина, Раниери сподели, че ще е необходимо време, за да се възстанови положението от преди скандала с уреждане на мачове.

„Клубът ми постави задача да върна отбора на най-високо ниво в срок от пет години, но ще се опитаме да го направим по-бързо.”

Раниери поиска и от привържениците повече търпение. „Феновете ни изстрадаха много и ги очаква още мъка,” заяви той. „Не е важно да обещаваме Скудетото, важно е да възстановим връзката си с Италия.”