Дебютиралият с победа нов треньор на Рома Клаудио Раниери посъветва футболистите си да забравят предшественика му Лучано Спалети и да изпълняват стриктно инструкциите му.

„Сиена игра много организирано, с добри контраатаки и имаше Макароне във вдъхновяваща форма”, каза Раниери след успеха с 2:1 като гост на Сиена, след като вълците падаха с 0:1 до почивката.

„Въпреки факта, че бяхме напрегнати и малко уплашени, запазихме самоувереността си и отново си стъпихме на краката. Това беше емоционален дебют. Важното обаче беше да вземем победата.”

„Според мен не е правилно да се критикува само една част от отбора (защитата), тъй като всички трябва да работят заедно, когато играем в атака и в защита, както и когато нападателите не получават добри топки, вината частично е на полузащитата.”

„Разочароващо за състава е да се чувства постоянно критикуван, но момчетата трябва да променят представянето си. Имам свое тактическо кредо и те трябва да разберат какво искам от тях, аз съм различен от Спалети”, категоричен е Клаудио Раниери.