Мениджърът на Сампдория Клаудио Раниери застана пред медиите за първия си брифинг. Той бе максимално откровен и говори по много теми. Специалистът ще направи своя официален дебют в неделя, когато Сампдория посреща отбора на сърцето му Рома.

Ето какво заяви 67-годишният италианец днес: „Искам да благодаря на президента Масимо Фереро, който ми дава тази невероятна възможност - да водя толкова легендарен клуб като Сампдория.  Аз съм фен на Рома, но винаги съм уважавал Самп.  Бях много щастлив, когато те триумфираха с титлата, но и много разочарован, когато загубиха финала на „Уембли”. 

„Уважавам Ди Франческо, и много съжалявам за него. Надявам се, че той ще намери своето ново предизвикателство.  Радвам се, че ще дебютирам срещу Рома, отборът на  сърцето ми, точно на рождения ми ден. Но когато стъпим на терена вече няма любов, а само професионализъм.  Нека по-добрият да победи, ние ще дадем всичко от себе си”, продължи той.

„Ще бъда честен. Когато от Сампдория ми се обадиха бях изненадан. Претърпях операция на коляното, възстановявах се и не очаквах това. Щастлив съм да представлявам толкова голям клуб.  Сигурен съм, че отборът не заслужава да бъде на последно място в момента.  Футболистите са загубили своята увереност, но аз вярвам, че ще се вдигнем и ще дойдат по-добри дни за нас.  Играчите ми трябва да са готови да умрат за Сампдория. Аз трябва да избера 11, които са готови на всичко. Тактическата постройка не е от такова значение, използвал съм всякакви схеми през годините.  Играчите ми са най-важни. Те трябва да се раздадат за феновете”

Запитан дали може да направи сравнение между Сампдория и Фулъм, Раниери сподели. „Сампдория не е Фулъм. Самп е по-голям клуб, а и италианският футбол се връща към топ нивото си”, каза Раниери.

Не беше спестена и темата за собственика на клуба. По този въпрос треньорът каза: „Не ме интересува кой ще бъде собственик. Аз нося отговорност само затова, което става на терена. Това е моята задача. На мен ми се обади Масимо Фереро, така че аз ще работя с него”.


Автор: Делян Калинков