Клаудио Раниери почти сигурно ще бъде новият старши треньор на Ювентус, съобщава „Гадзета Дело Спорт”. Според изданието ръководството на „бианконерите” вече се е споразумяло с бившия наставник на Парма.

„Той ще застане начело на отбора. Това е 90% сигурно”, потвърди и президентът на италианците Джовани Коболи Джили. Наследникът на напускащия Дидие Дешан ще бъде представен още тази седмица, като това може да се случи дори днес. Спортният директор на „Старата госпожа” Жан Клод Бланк най-вече настояваше треньорският въпрос в отбора да бъде решен, за да се изясни стратегията за следващия сезон, колкото се може по-бързо. Босът има нужда да знае името на наставника, за да може да задържи в състава звезди като Джанлуиджи Буфон и Давид Трезеге.

„Раниери отговаря на всичките ни изисквания и е в подходяща възраст за дългосрочния проект, който планираме за Ювентус”, обясни Джили.

55-годишният Раниери успя да спаси Парма от изпадане, поемайки тима по средата на сезона. Под негово ръководство „пармалатите” записаха пет победи в последните си седем срещи и останаха в Серия А. В кариерата си специалистът е водил още отборите на Валенсия, Атлетико Мадрид и Челси.