Наставникът на Ювентус Клаудио Раниери каза, че селекционерът на френския национален отбор Раймон Доменек му е направил услуга, след като не е включил в състава на „петлите” за предстоящите квалификации от Евро 2008 нападателя Давид Трезеге.

Според треньора на „старата госпожа” така острието ще бъде по-свеж за срещите от Серия А.

55-годишният Доменек обяви състава за предстоящата квалификационна среща с Украйна, като за пореден път остави Трезеге извън отбора. Това според футболната общественост не е правилно решение, но Раниери от своя страна изкази благодарност към своя колега.

„Промених си мнението за него. Всъщност той е страхотен човек. Започва да ми прави услуги. Всъщност е доста добър към мен”, сподели наставникът на Юве.

„От друга страна, Давид е доста разочарован. Колелото на международния футбол обаче ще се завърти и когато новият треньор на Франция поеме тима, Трезеге ще бъде повикан отново”, продължи Клаудио.

Парма е труден опонент, и не можем да си позволим да се отпускаме, ако искаме да сме близо до Интер в класирането”, завърши Раниери за предстоящия съперник на Ювентус в поредния кръг от италианското първенство.