Треньорът на Наполи Рафаел Бенитес не смята, че предстоящото дерби срещу лидера в Серия А Рома ще има огромно значение за развитието на сезона.

„Римските вълци“ записаха знаменито начало на кампанията, като изковаха седем поредни победи в първите 7 кръга. Наполи пък допусна една грешна стъпка – равенство с новака Сасуоло – ще влезе в петъчния мач с две точки пасив.

„Предстоят много мачове в Серия А и това е състезание, което се базира върху постоянството“, коментира испанският наставник на неаполитанци. „Първенството се печели в края на сезона, а не този петък...“

„Ако победим Рома, това не означава, че съм по-добър от Руди Гарсия. Обратнот също е вярно. Французинът е треньор от най-високо ниво, прекарахме една седмица заедно във Валенсия, но аз съм против сравненията между наставници.“

„Трябва да бъдем близо до съвършенството, за да спечелим нещо от този мач. Това е нашето послание – че искам да бъдем силни като тим и като клуб. Вместо да спечелим една титла, предпочитам да сме върха в продължение на пет сезона“, завърши Бенитес.