Треньорът на Пари Сен Жермен Карло Анчелоти и спортният директор Леонардо са на път да закупят пореден играч от италианската Серия А, като този път трансферна цел на парижани е десният бек на Ювентус Щефан Лихщайнер.

Според „Calcio Mercato“ бианконерите са готови да се разделят с швейцарския национал срещу 15 милиона евро, тъй като вече имат в състава си футболист, който може да играе отлично на неговата позиция в лицето на уругваеца Мартин Касерес.

Лихщайнер пък едва ли ще има проблеми с адаптацията си във Франция, където носи екипа на Лил от 2005 до 2008 година, след което бе взет от Лацио и направи име на Апенините.

Ако трансферът на Щефан Лихщайнер на Парк де Пренс стане факт, той ще стане 10-ият футболист от Серия А, закупен от ПСЖ през последната година.

Само през това лято от Пари Сен Жермен взе от Калчото Есекиел Лавеци, Тиаго Силва, Марко Верати и Златан Ибрахимович.

През миналия сезон в Париж също акостираха множество играчи от италиански клубове - Тиаго Мота, Салваторе Сиригу, Жереми Менез, Мохамед Сисоко и струвалият 40 милиона евро Хавиер Пасторе.

Анчелоти и Леонардо също имат дългогодишен стаж в Серия А и като футболисти, и като треньори и ръководители, така че няма да е изненада, ако ПСЖ залага на италиански стил на игра.