Заместник-главният прокурор на Палермо Еторе Костанца поиска три години и шест месеца затвор за бившия футболист на Ювентус, Фиорентина, Бенфика и Палермо Фабрицио Миколи. Той е обвинен в изнудване и връзки с мафията.

Магистратът постанови тази сряда обвинението в процеса относно обжалването от страна на футболиста, който вече беше осъден на първа инстанция.

Според обвинителния акт, Миколи е поискал помощ между 2010 и 2011 година от своя приятел Мауро Лаурисела, който е син на Антонио, ръководител на организацията „Калса Мафия“ в Палермо, за да помогне на бивш физиотерапевт от отбора, за да си възстанови заем.

Историята започва, когато бившият физиотерапевт Джорджо Гаспарини се опитва да възстанови инвестираните 20 хиляди евро в дискотека „Папараци“ в Изола деле Фемин, а трудностите при връщането на заема го принуждава да помоли Миколи за помощ, разказва агенция „ANSA“.

В началото на 2011 година Миколи дава на Гаспарини плик с три чека от по 8 хилядо евро. Според прокурорите сумата е била получена благодарение на натиска от страна на сина на мафиотския бос.

Самият футболист пък обжалва присъдата и твърди, че е невинен, защото не е знаел за връзките на Лауричела с престъпния свят. Защитната му теза е основана на факта, че той поддържал връзки с Мауро без да подозира, че баща му Антонио е могъщ мафиотски бос.