Ръководството на Парма ще направи всичко възможно да задържи в тима нападателите Себастиан Джовинко и Амаури. Двамата играят под наем при „дуковете“ от тима на Ювентус, като в договорите и на двамата има клаузи според които те могат да подпишат постоянни договори с тима на Валери Божинов. Това би се оказало сериозен проблем за българина, който все по-рядко попадна сред титулярните единадесет.

Президентът на Парма Томазо Джиралди обяви, че именно Джовинко и Амаури трябва да бъдат основните футболисти, около които наставникът Франко Коломба да гради отбор за следващия сезон.

Джовинко се присъедини към Парма миналото лято и в договора му бе записана клауза, според която той може да остане в клуба и след края на сезона, като права върху него ще имат и от стария му клуб Ювентус. Ситуацията с 30-годишният Амаури е почти същата. Нападателят пристигна при „дуковете“ през януари и записа седем гола в 11 мача.

„Искам да опитам и да подсиля тима. Франко Коломба е сигурен за поста си, той донесе много положителни неща в тима. Както казахме и преди, искаме да задържим Джовинко. Ще бъде добре за нас, както и за Ювентус. Ще говорим също и с Амаури. Всичко зависи от футболиста“, каза президентът на Парма Томазо Джиралди.