Италианският премиер Силвио Берлускони има сериозен проблем, смятат близките му. Според приятелите и роднините на 72-годишния магнат, той трябва да се лекува, защото е пристрастен…към секса!

За първи път съпругата на Берлускони Вероника Ларио разкри, защо всъщност е поискала развод, и сподели плана, според който мъжът й ще остане две седмици в клиника, за да се лекува. Двайсет години по-младата от Силвио Вероника заяви, че й е омръзнало от непрекъснатите изневери и измами, за 20 години брак.

Берлускони е в центъра на скандала, откакто посети 18-я рожден ден на изгряващия модел на бельо Ноеми Летиция през април, и й подари колие за над пет хиляди паунда. Неотдавна пък проститутка обяви пред таблоидите, че е прекарала една нощ с него в имението му в Рим през ноември – тогава той го отрече.

В последната книга на журналистката Мариа Латела, много близка до Вероника Ларио, се разказва как близките на Берлускони искат той да се лекува от манията си, и евентуално след това да се опитат да спасят брака си.

След като Ноеми Летиция бе забелязана преди няколко дни да се забавлява на яхта край вилата на Берлускони в Сардиния, Вероника изригна: „Няма шанс да спасим брака си, той пак ще започне с лъжите и няма да мога да го понеса.”

За рождения ден на Ноеми, Силвио се измъкнал от къщи с алибито: „Имам важна среща в Неапол, за рециклирането на боклука, рано сутринта.”

Междувременно Берлускони използва интервю в италианско списание, за да отрече проблем със секса. Той твърди, че никога не е имал интимни взаимоотношения с млади жени, а партитата му, на които изобилства от хубавици в тийнейджърска възраст, са били олицетворение на морала и елегантността.