Серия А в най-скоро време може да остане с два отбора по-малко. Призив за това дойде от най-силния човек в италианския футбол, а именно от президента на местната федерация Карло Тавекио. 

Според него, ако се върне старият формат с 18 тима, ще има повече възможности за съобразяване с желанията на селекционерите на "скуадра адзура". Сега в италианския елит има 20 тима и календарът е доста натоварен. 

Това не позволи на наставника на "адзурите" Антонио Конте да проведе дълъг лагер с избраниците си. Ако от програмата отпаднат четири кръга, ще има възможност за подобни събирания на националите дори и по време на сезона. 

Настоящият формат с 20 тима в елита просъществува вече 10 сезона поред. Но според Тавекио, вече е време за връщане на старата формула в името на прогреса на националния отбор. 

"Ако искаме да постигнем желаните от всички резултати на национално ниво, трябва да реформираме професионалните лиги. Трябва да сведем елита до 18 тима, защото в противен случай никога няма да има време за лагери на националите", сподели Тавекио.