Мачът на Торино с Аталанта бе официално прекратен, след като „биковете“ са под карантина и не се явиха. Президентът на клуба - Урбано Кайро обаче разкритикува „прибързания и нелогичен“ според него нов протокол за COVID-19 в Серия А.

Както при Болоня - Интер и Салернитана – Венеция, Серия А отказа да отложи мача на Граната, така че единият отбор (в този случай Аталанта) трябваше да изчака 45 минути, докато съдиите потвърдят, че съперниците не са се появили. Лигата пък обяви днес нов протокол, който гласи, че ако отбор има на разположение 13 играчи, включително поне един вратар – мач ще има.

„Трябва да защитим лигата. Нелогично е просто да се играе с младежкия отбор, тези мерки са прибързани и хаотични“, каза Кайро пред агенция ANSA.

„Вижте Висшата лига. Те имат много повече случаи от Италия, но отлагат мачове и планират други дати“, продължи италианецът.

„Нелепо е, че имахме няколко седмици почивка за коледна ваканция и не направихме подходящ график през това време, вместо да чакаме до сега“, завърши бурната си реч президентът на Торино.