Пореден скандал с обиди се разрази в италианския футбол. След като преди време президентът на федерацията Карло Тавекио се забърка в расистки скандал и трябваше да се извинява многократно за думите си, сега новият бос на Сампдория Масимо Фереро стори нещо подобно. 

Той обиди собственика на Интер Ерик Тохир, наричайки го "някакъв филипинец". Това стана днес сутринта в телевизионно интервю, но впоследствие замаза гафа си и не се стигна до по-сериозни проблеми. 

Фереро се опита да защити бившия бос на "нерадзурите" Масимо Морати, който се оттегли от клуба след 18 години през седмицата заради скандал с Тохир, който всъщност е индонезиец. 

"Не беше честно да се отнасят по този начин с Морати. Аз наистина му съчувствам. Още като продаде клуба му казах да вземе да изрита този някакъв си филипинец", заяви президентът на Сампдория, който после сподели, че това било шега. Тя обаче се оказа безвкусна и му се наложи да пуска официално изявление на сайта на клуба. 

"Не съм искал да обиждам г-н Тохир или хората от Филипините. Винаги съм имал прекрасни отношения с тях. Просто исках да защитя по някакъв начин Масимо Морати, който направи много неща за италианския футбол през последните 20 години", написа Фереро на сайта на Самп.